Gott nytt år!

Ser fram emot nästa år. Känns som om man är klar med detta, mycket har hänt, det har sannerligen gått både upp och ner! 2011 ska jag ta tag i saker igen, December har blivit ett dåligt avslut inte mycket som har gått vägen. Januari ska böckerna och pluggandes tas upp igen. Loffe ska sättas igång lite mer ordentligt nu hoppas att han håller. Vi har börjat med traven lite smått, han känns fin i steget luftig och jämn =)

Har fått ett litet dystert meddelande från Bolagsverket med. Dom godkände inte företags namnet PRO Equine Care för att de saknar särskiljningsförmåga.. Vilket menas att det inte räcker med verksamhetsbeskrivning utan att jag måste tillägga namn, fantasi ord, geografisk betäckning, ord eller siffer kombination. Så hur låter PRO Equine Care of Sweden? blir ännu längre men nu har jag ju vant mig vid PRO Equine Care och känns konstigt att ändra.

Nu ligger jag hemma och är sjuk, dagit på mig feber. Hoppas på att jag är återställd tills imorgon. Blir lungt hemma med trevligt sällskap!

Så gott nytt år på er allihopa så ses vi 2011 ;) Glöm inte era löften som man ändå inte klarar av att hålla. Mitt gamla återstår som vanligt, träna mer äta bättre.

Gott Nytt!!

Dagen före dopparedagen!

Vill börja med att önska er alla en riktigt god jul, imorgon kommer det säkert inte finnas något tillfälle för att blogga eller att sitta vid datorn så får passa på nu samtidigt som jag varvar ner efter dagens ståhej med en glas rött ;) Såå God Jul! Hoppas att ni får en mycket trevlig julhelg med god mat och trevligt sällskap =)

Nu går jag iaf på min julledighet. På 8 dagar så jobbar jag en! Helt underbart, tanken var att sticka upp till stugan och slappa samt åka lite skidor över nyår.. Men med tanke på hur kallt det är där uppe just nu (-36) så klarar jag mig bra hemma med dryga -10. Loffe måste ändå motioneras och vill inte slänga upp någon annan på tokstållen just nu ändå, trots lugnande får han lite fnatt titt som tätt, borde kanske öka doseringen något.
Bortsätt från två små spel blev det en ganska fin ridtur i kylan, månskenet glittrade helt underbart i snön!

Imorgon blir är det ett fullspäckat schema som vanligt... det blir till att hälsa på farmor som ligger på sjukhuset på morgonen, därefter till stallet, hem till kalleanka och bror som dyker upp med familj. Sen ska jag tillbringa resten av dagen med Elly.. Här ska busas!!! Inte träffat lillan på en månad så mycket att ta igen. Och om jag inte är för utsliten på kvällen kanske... kanske jag gör min andra bror sällskap till sjökanten på en liten krogrunda. Får bli en liten uppvärming inför juldagen då det blir havsbadet.

Så åter igen önskar jag er en mycket trevlig jul!


Måndag 20 december

I helgen jobbade jag lördag och söndag så det blev inte så mycket annat gjort, bortsätt från att jag fick vara barnvakt lördag kväll/natt, mycket snälla barn så det gick bara bra! Läste sagor och sjöng visor =)

Idag har masserat Bonito, Idas 4 åriga valack, väldigt mysig. En ganska stor kluns så fick massera ordentligt och han klagade inte, tyckte det var riktigt skönt!

Loffe fick lite motion med, nu förstår jag varför veterinären ville skriva ut lugnande till honom. Det blev bockningar, sparkar, till och med en stegring käpp rätt upp, trodde för ett tag att vi skulle slå runt. Men efter att spelen lagt sig gick han riktigt fint.

Nu är det jobb fram till julafton sen nästan en veckas ledighet =) Kanske ska passa på att åka till stugan i Idre om det inte är för kallt, annars blir det till att vara hemma och massera!


Återbesöket

Några tusingar fattigare och en häst friskare! Så det ska vara när man är på veterinärbesök... Fick sällskap av bästaste Johanna Sjöberg som bistod med både bil, chaffis, skötare och sällskap! <3 Tur att jag har mina hjälpande flickor!!

Beskedet blev iaf nästan helt återställd, halv grad hälta kvar på båda frambenen helt frisk bak. Så nu ska han sättas igång fick lite lugnande med mig hem vilket uppsattas för jag har då inte tid att flyga ur sadeln nu inte! Vi passade på att kolla munnen och raspa tänder när vi ändå var på besök.. Varför inte skrapa ur de sista slantarna när man ändå håller på ;)

Vädret idag känns sådär lockande att gå ut till och ingen bil har jag att ta mig till stallet med. Det verkar som om det faktiskt lutar åt att ta bussen! Själv har jag inte åkt buss på 2 år och har ingen aning om hur det nya systemet fungerar så det kommer nog till att bli en upplevelse... not.

För att uppmärksamma och stressa er lite så är det faktiskt bara 8 dagar kvar till jul, har två julklappar kvar och lite små pyssel som ska göras och sen är jag redo! Det är mamma som ställer till det i år, kan inte komma på vad jag ska köpa, lutar i dagsläget åt en bok och.....?

Nu ska det pluggas muskler och latin! sedan ska pissvädret trotsas av mig och vovven!



Vinter

Ja nu är det väl verkligen ingen som kan påstå att vintern inte har kommit för att stanna. Tycker dock det är tröttsamt att det parerar så i graderna. Riktigt halt nu på många ställen så gå, kör och rid försiktigt.

Idag blev det yttligare en sen kall kväll i stallet, gick en promenad med lillpojken i månskenet. Lite trippande från hans sida men höll sig ändå på mattan. Återbesök till Ale hästklinik på onsdag, får se vad dom säger den här gången om han har blivit något bättre eller inte. Det ska minsan slås på snösulor, trött på att hacka ur snöstyltor från hovarna och inte är det varken lätt eller bra för hans redan kassa leder att stappla sunt i "högklackat".

Julia har varit rar och julpyntat stallet med knäckebröd, Loffe blev super lycklig och snabbt försvann ett av dom. Konstigt eller hur? =) Får köpa nya någon dag, lär inte bli det första och sista direkt!




Nystartad

Har fortfarande inte vant mig vid tanken att vara egenföretagare, ler varje gång jag säger det högt. Låter så absurt på något sätt... och roligt är det ju så =)

Så för er som inte är insatta har jag precis startat ett företag inom hästbranchen. Jag själv är elev på EquiCare och håller på att utbilda mig till Fysterapeut. Valt att "smygstarta" företaget redan nu då jag sett att efterfrågan har varit väldigt stor och kundkretsen ökat! Jätte roligt, verkligen!!

Namnet till företaget blev efter månaders av klurande och ångest PRO Equine Care, vänj er och bli inte förvånade när det dyker upp lite här och var ;)

Företagets affärsidé är att hjälpa hästägare att få friska sunda hästar, detta genom fysterapeutiska behandlingsmetoder och stor kunskap om de faktorer som styr och påverkar hästens liv och hälsa.

Det har varit en lugnare massageperiod det senaste, själv låg jag hemma med magsjukan förra veckan och nu märks det att det inte är långt kvar till jul, alla har massa små projekt och är mer upptagna på annat håll för att hinna klart. Blir åtminstonde en kanske två hästar i helgen och yttligare några i veckan som kommer. Finns fortfarande lediga tider för den som är intresserad, bara att höra av sig!





RSS 2.0