PRO Equine Care of Sweden

Nu är det helt fastställt, företagsnamnet blev slutligen PRO Equine Care of Sweden och är registrerat hos bolagsverket. Blev en del velande fram och tillbaka och kom väl slutligen fram till att det var väldigt onödigt av mig att ens lämna in ärendet, men avgiften var betald så då var det lika bra att få fastställa ett ordentligt namn, blev långt visserligen.. men de låter profsigt iaf ;)

Igår gjorde jag ett tappert försök att rida ut i solskenet, isen låg fortfarande kvar på alla mindre vägar, speciellt på de plogade grusvägarna. Gick ganska bra till en borjan, Loffe var lungn och med broddar på alla 4 tog han sig fram... i 5 min å sen tvärstopp. Kikar fövånat upp för att se var reaktionen kom ifrån och såg till min bitterhet rumpan på en älg runda kurvan ca 500 m framför oss... och JA Loffe visste deffinitivt att den var där. Efter några misslyckade försök att fortsätta så gav jag upp, ridturen skulle inte bli något annat än en kattastrof. På vägen hem hade dock Loffe väldigt bråttom för att undkomma älgen så snabbt som möjligt. Men för att vara på den säkra sidan och inte bli anfallen bakifrån gick han trippandes på tvären och struntade helt i det hala underlaget. Hem kom vi fort och som tur var med alla ben i behåll. Och nu får han fanemig vila tills att man får se lite barmark igen!

Ikväll så har jag haft onlinelektion, för utbildningen då förståss. Har gått igenom en del saker, lika roligt varje gång. Får massa energi och peppning!! Fick en possitiv nyhet också, man har gjort om kursplaneringen och flyttat fram sadelutbildningen, vilket menas att jag redan i mars kommer att vara professionell sadelutprovare. Ska snart beställa material/utrustning så att jag är redo för att sätta igång, ska bli jätteroligt!! =)

ciao!!

Torsdag 13 Januari

Har 2 lediga dagar nu för att sedan jobba helgen. Har passat på att dra fram böcker och anteckningar, måste börja komma igång med pluggandet igen. Tur att jag var såpass flitig och före innan jul, nu behöver jag bara repetera lite så är jag i fas sedan! Just nu är det nervsystemet samt hästens sinnen som ska präntas in, roligare än förra delen som handlade mer om kroppens uppbyggnad och cellens funktion. Men men det ska läras in det med!

Det har varit super halt nu i veckan, näst intill omöjligt att rida. Lyckats skritta Loffe några turer med nån enstaka travsträcka. Så igår fick han vila, ist så passade jag på att rycka manen vilket verkligen var behövligt och han tyckte faktiskt att den var skönt. Knasbollen gäspar och får tung ögonlock bara jag petar på han nu för tiden, ja han är verligen borskämd med massage och annan lyx den hästen! Men det har gjort gott, har äntligen fått spänningarna till att börja släppa i ryggen vi har fortfarande en hel del att jobba med, men han har fått mer muskler nu och hullet är förvånansvärt bra med tanke på årstiden! Lägg era pengar på rätt foder säger jag bara, det är det värt!! De och rätt träning så ska allt detta kunna gå vägen, såvida han håller... Återbesök om 1½ vecka, bara till att köra på så får vi se vad veterinären säger denna gång.

För övrigt sliter jag på, jobb 4 dgr i veckan, hästen varje dag och plugg så ofta som möjligt! Ska förhoppningvis kunna jobba nån dag mindre i månaden och försöka sattsa mer på plugg och företag. Ska jobba på att få igång en hemsida inom kort, har iaf hittat en kunnig person till att hjälpa mig med den biten =) Alltid något!

Blocket skannas varje dag i jakt på en ny bil, är hopplöst att inte ha någon. Känner mig riktigt begränsad, mitt redan tajt strukturerade liv måste anpassa sig till lediga bilar som finns lite här och var, i värsta fall busstider som aldrig går när man vill. Men det är inte helt enkelt, har siktat in mig på en Audi A4 Quattro denna gång, sviker volvoklubben och bytar upp mig till fyrhjulsdrift, här ska de inte köras fast i fler snödrivor än nödvändigt!

Trevlig helg!

RSS 2.0