Medvetet omedveten eller omedvetet medveten?

Har börjat smälta all ny information som jag blev i pumpan med förra veckan. 5 dagar på Mariebergsgård, Kungälv. Vi han gå igenom massa teori om bla. hästens muskelatur i rörelse, samt sadelns uppbyggnad, funktion och "felkonstruktioner". Sen bjöds de på många timmar i både stall och på ridbanan där vi hjälpte många lyckliga hästägare och framför allt många krassliga hästar fick härliga behandlingar samt tips och råd till ägarna som förhoppningsvis kommer att förbättra deras livsmiljö.

Under en sådan här utbildning på ett sådant här ställe hinner tankarna snurra ganska många gånger fram och tillbaka. Man hinner idiotförklara, sympatisera och hjälpa alla möjliga sorters hästar och ägare. Man hinner till och med ifråga sätta sig själv... VARFÖR HAMNADE JAG I DENNA HÄSTTOKIGA VÄRLDEN?? För det är ju så, när man väl blir medveten som alla andras omedvetenhet så ser man hur mycket dessa älskade fyrfotade vännerna lider. Men det är ju nu jag ska göra skillnad och hjälpa så många som möjligt och bara den känslan att få vara med att leda till så mycket bättre får en att orka denna vansinniga färd!!

Och på tala om medvetenhet, det tog mig ungefär 15 min att dömma ut Loffes sadel när jag kom hem och knappt 10 sek innan jag gav mig själv en hård spark i baken, som sagt det var klart bättre att vara omedvetet omedveten, iaf för min egen del självklart inte för hästarnas.

Imorgon bär det av till Åby, dags för en andra bedömning på Loffes ryggdiagnos samt att jag vill kolla upp så att allt står rätt till nu när han är helt igång igen. Kommer att bli lite tajt med tid och stressigt på förmiddagen då jag har en kurs som jag måste medverka i för jobbets räkning. Tur att man har oerhört snälla själar till vänner som hjälper en att fixa iordning hästen så att man hinner ner i tid! Tack Jennie :)


Så för att tillägga kan jag informera att jag nu har gått igenom Sadelutprovnings delen i kursen, teoretiskt har jag all information som krävs plus en hel del till då jag har med mig anatomin in i tänket. Till hjälp har jag även införskaffat mig en sadeltryckspad som visar hur och var sadeln/ryttaren fördelar trycket över hästens rygg och muskelatur. Så behöver ni hjälp med att prova ut eller göra en bedömning av er sadel så tveka inte att höra av er :)





Sadeltryckspad

sadeltryckspad


Kurstillfällen 2

1 dagen på 2.a kursfillfellet avklarat. Halvdag med teori, anatomi. Lika roligt som vanligt att vara där med alla engagerade och taggade elever samt inspirerande lärare! Imorgon blir det start på sadelutbildningen som håller på i 3 hela dagar med teroi och praktik =) Söndagen kommer att avslutas med akupressur undervisning.

Den här gången befinner vi oss i kungälv, mariebergs gård. Av det jag har sett av anläggningen så blir det nog jätte bra, imorgon får vi träffa hästarna för första gången, ska bli spännande att se vad vi kan hjälpa dessa med! Pendlar mellan kungälv och uddevalla, lite närmare än Lysekil iaf. Sover hos Pär, Linn och Elly! Extra trevligt att jag får busa med lilltjejen varje morgon och kväll. Blir inte att jag hinner träffa henne lika mycket som jag gjorde i höstas tyvärr. Det går så himla fort nu, nya ord och gester varje gång jag ser henne.

Loffe har jag bokat in ny tid på Åby med, har valt att åka dit ist för till Ale för att få en andra bedömning på ryggen. Blir ett besök nästa torsdag. Så nu har jag tömmkört lite mer i veckan som gått, bra motion för mig nu när han även travas och kan galoppera. Minna har lovat att ta hand om honom och tömköra nu när jag är borta.

Igår gjorde jag sista dagen på SportShopen, känndes konstigt att lämna ifrån sig stämpelkortet och säga hejdå till folket. Dom får lätt räkna med besök inom kort! :) Jag bjöd på kladdkaka och grädde vilket var väldigt uppskattat!!

Häromdagen tog jag en promenad med vovven som trots sina 10 år är både pigg och leken. Fick några härliga bilder med mobilen som jag måste dela med mig!




Akupressur

Så var denna helgen över den med. Tiden går så fasligt fort nu hinner verkligen inte med! I helgen har det varit hopptävlingar på Klubben, eftersom att jag jobbat har jag tyvärr varken kunnat hjälpa till eller titta på.  Fick iaf bidragit, sponsrat med ett presentkort till vinnaren av ponnyklassen 0.90m som vanns av Johanna Larsson och Eddie! Grattis =)

På jobbet har vi haft fullt upp, vi rear allt i hela butiken till 50% mest norrmän men även mycket svenskar som har tagit sig ut. De flesta storhandlar och är hel tokiga, mycket att vika och lätt köer till kassorna. Men det är roligt när det är lite press med =) Alla har varit på gott humör och riktigt peppade!! Detta var min sista jobbhelg på shopen så nu är det bara 3 dagar kvar och sen blir det jobb på Coop Extra, start den 28/3. Kommer sakna mina goa kollegor men hoppas på att de inte glömmer bort mig helt.

IKväll har jag fått in introduktion på nästa praktikföreläsning om 1½ vecka, vi kommer att få djupare in på sadlar och börja lära oss akupressur. Ska bli riktigt roligt och spännande att se hur det fungerar och påverkar hästarna. Känner mig riktigt taggad på att komma igång igen så imorgon ska jag spenadera min dag med att ha näsan i böckerna :)

På onsdag blir det Kick Off för nya jobbet. Jag och kollegorna på Coop ska till bokenäs och "mysa", blir mat och övernattning med andra trevligheter. Ska bli riktigt trevligt!!

Nytt Jobb

Äntligen, plusgrader och härlig varm strålande sol! Skulle vilja befinna mig i Idre nu, skidåkning, solsken och afterski! Hoppas på att kunna klämma in en vecka lite senare i vår, någon skidåkning måste jag få hinna med.

Idag blir det uteritt med sällskap av Julia, Loffe har vilat i en vecka. Luften och motivationen försvann helt när den förbaskade halkan slog till förra lördagen plus en väldigt upptagen vecka med 2 sjukdagar så insåg jag att han lika väl kunde få en vecka ledigt. Men nu är det dags igen =)


har även fått ett roligt besked i veckan, nämligen blivit erbjuden jobb på nya Coop Extra här hemma i Lysekil vilket jag självklart tackat ja till! Så jag har drygt en månad kvar på Sportshopen vilket känns både tråkigt och spännande med det nya. De största plusen är att jag kommer att slippa långa bilresor och dyra bensinräkningar och förhoppningsvis med det kommer att få lite mer fritid över som jag kan lägga på plugg, häst och företag... kanske kan se till att få en lägenhet nån gång så att jag kan flytta ifrån päronen med :) Stora förändringar kommer det iaf att bli. Roligt!!

RSS 2.0